Comunicat de presă 27/11/2015

Reforma politică începe cu noi: Tribunalul București a validat deciziile de reformă internă ale partidului Noua Republică

Pozacom27novTribunalul București a comunicat, joi, 26 noiembrie 2015, validarea deciziilor de reformă internă votate în Congresul Extraordinar al Partidului Noua Republică, eveniment care a avut loc la data de 19 septembrie, a.c.

Noua Republică devine astfel primul partid din România în care a fost implementat principiul democratic „checks & balances”, eliminând astfel posibila existență a incompatibilităților, a conflictelor de interese, a traseismului și a baronizării Partidului.

„Una dintre prevederile noului statut plasează conducerea partidului pe poziția de sprijin logistic pentru candidații la alegeri, fără posibilitatea unei candidaturi proprii. Mai mult, structura de conducere este aleasă democratic, în fiecare an, însă doar de către membrii activi ai partidului și nu de cei care pot fi activați doar la momentul congresului, în scopul obținerii unor majorități. Noua Republică este singurul partid în care candidații sunt considerați ca fiind cei mai importanți membri. Partidele vechi pun încă accentul pe liderii locali și centrali, uitând faptul că cei care asigură capitalul politic sunt candidații”, a explicat președintele partidului, Alin Ioan Bota.

Tribunalul București a validat modificările statutare și Programul Politic ale partidului, alături de nominalizările pentru Președinție, Consiliul Politic Național și Comisia de Integritate și Arbitraj Națională. Organismul care a realizat și propus spre vot toate documentele este Comisia de reformare profundă, condus de senatorul Valeriu Todirașcu.

„Organizarea structurii de conducere a fost modificată pentru a elimina toate elementele generatoare de corupție. Am ales o organizare care să respecte principiile constituționale și care separă trei puteri egale și independente. Orice partid care vrea să câștige încrederea cetățenilor poate să folosească acest model de reformă internă. Consider că în acest fel contribuim la schimbarea întregii clase politice din România”, a declarat senatorul partidului Noua Republică.

Reprezentanții partidului Noua Republică susțin că organizarea democratică și promovarea meritocratică a candidaților va da încredere alegătorilor dezamăgiți de actuala clasă politică.

„Noua Republică poate intra în competiția electorală prin candidați proprii, separat sau în alianță cu alte partide de centru-dreapta. Bineînțeles, există și posibilitatea susținerii unor candidați independenți. Le dăm șansa tuturor cetățenilor onești și competenți să aibă acces la puterea politică din partid și stat. Felul în care ei se vor prezenta în fața alegătorilor trebuie să dovedească valorile și calitățile pe care ei le-au dobândit și pe care noi, ca partid, le promovăm”, a explicat, Alin Ioan Bota.

Respectarea prevederilor statutare va fi supravegheată de Comisia de Integritate și Arbitraj Național, un organism independent de conducerea partidului, care are drept de veto în privința integrității candidaților propuși.


Partidul Noua Republică

27 noiembrie 2015

Comments are closed.