Comunicat de presă 08/12/2015

Absorbția filialei sector 6 de către Mișcarea Populară este un mit. Nu poți să iei ceva ce nu există

Poza-com-8-decReprezentanții partidului Noua Republică informează că anunțul privind absorbția organizației de partid din Sectorul 6 de către filiala locală a Partidului Mișcarea Populară este unul fals.

„Filialele Partidului Noua Republică au fost desființate în luna august, prin decizia președintelui interimar de la acea vreme, Doru Oprea. Scopul a fost ca, în urma schimbărilor statutare, organizațiile locale să fie reconstruite pe baza noilor prevederi. Printre noile organizații locale nu se numără și cea a sectorului 6, iar ceea ce nu există nu poate fi obiectul unei absorbții sau fuziuni. Înțelegem, dar nu încurajăm această atitudine a tinerilor care încearcă să atragă atenția urcându-se pe valul de ură, frică și/sau neîncredere”, a declarat președintele partidului, Alin Ioan Bota.

Noua Republică susține că persoanele care se recomandă ca reprezentând filiala de partid din Sectorul 6 nu figurează în Registrul Membrilor de Partid și nici nu au solicitat înregistrarea.

„Deși asistăm tot mai des la acțiuni de manevre politice, avem toată încrederea că simpatizanții partidului Noua Republică nu se vor lăsa manipulați și vor face distincție între un partid cu valori, cu viziune europeană și alte mișcări. Înțelegem că lipsa de funcții multiple aduce inconveniente, însă credem cu tărie că aceste prevederi elimină corupția”, a precizat fostul președinte interimar, Doru Oprea.

Noua Republică încurajează prin statut separarea funcțiilor politice de cele publice. În acest sens, membrilor care aleg să conducă o filială locală le este interzisă candidatura pentru o funcție publică, în scopul eliminării oricăror pârghii de corupție.

Declarațiile reprezentanților Noua Republică vin în contextul în care luni, 7 decembrie, Președintele Mișcarea Populară Sector 6 a anunțat public faptul că organizația lor a absorbit filiala Noua Republică a aceluiași sector.

Partidul Noua Republică

08 decembrie 2015

Comments are closed.